2020’de İletişim İnternetten Yapılacak

Ana SayfaBlog2020’de İletişim İnternetten Yapılacak

TTNET’in Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye’nin internetle tanışmasının 19’uncu yılında, internetin Türkiye’deki gelişimi ve gelecek beklentileriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin küresel internet ağına 12 Nisan 1993 yılında TÜBİTAKODTÜ işbirliği ile DPT projesi çerçevesinde bağlandığını hatırlatan Tahsin Yılmaz, şunları söyledi: “İlk yıllarda öncelikle üniversiteler internete bağlandı ve internet akademik ortamlarda yaygınlaştırılmaya çalışıldı. 1996 yılında Türkiye’nin internete çıkış hızı 512 Kbps’a çıkarılarak kullanıcılar için internete daha hızlı bir erişim olanağı sağlandı.

Türkiye 1998’de kablolu internetle, 2003’te ADSL ile ve 2009 yılında 3G ile tanıştı. İnternet evlerin, ofislerin ve sokakların vazgeçilmezi haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu’nun (BTK) verilerine göre Türkiye, ADSL ile tanıştığı 2003 yılı sonunda 18 bin 604 olan genişbant internet abone sayısı, 2011 yılı dördüncü çeyrek itibarıyla 755 kat artışla 14.12 milyona ulaştı.”

Yılmaz, 2006 yılında sadece internet servis sağlayıcı olarak hizmete başlayan TTNET’in kısa sürede internetle birlikte anılan bir şirket olmayı başardığını ve Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi haline geldiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“6 yaşında genç bir şirket olarak bu süre içerisinde birçok yenilikçi ve öncü uygulamayı hayata geçirdik. Tüm çalışmalarımızı, tüketicilerimizi son teknolojik yeniliklerle buluşturma ve Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecine katkı sağlama hedefiyle sürdürüyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önümüzdeki dönemde hız en önemli ihtiyaçlardan olacak. Bugün temel ses ve veri iletişiminin yüzde 40’ı internetten yapılırken, bu oran 2020’de yüzde 90’lara çıkacak. Bunu da bize fiber internet sağlayacak. Bugün 81 ilimizde erişim altyapısı ve kullandıkları paketleri uygun olan mevcut müşterilerimizi kotasında ve faturasında herhangi bir değişiklik olmadan, otomatik olarak fiber hızında internet kullanımına geçiriyoruz.

Ayrıca IPTV teknolojimiz sayesinde Tivibu platformu üzerinden sunduğumuz yenilikler de sürecek. Tivibu Ev’i daha da interaktif bir platform haline getirmek üzere Sosyal Tivi uygulamasını başlattık. Bu uygulama sayesinde televizyon karşılıklı bir haberleşme aracına dönüşüyor. Bu yıl, iPhone, iPad ve Android telefonları Tivibu Ev platformu için bir uzaktan kumandaya dönüştürdük. Dünyada bir-iki operatörün kullandığı bu uygulamayı Tivibu ile Türkiye’ye biz getirdik.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yandex.Metrica Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.